Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amikor járvány idején Skype-on bejelentkezik a pápa...
  2020-03-27 08:18:33, péntek
 
  Március 22-én este adta le a spanyol La Sexta tévécsatorna azt a skype-os interjút, amelyet Jordi Évole spanyol tévériporter készített Ferenc pápával a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Évole már korábban, 2019-ben is készített tévés interjút a Szentatyával.
- Jó napot kívánok, Jordi! Örülök, hogy újra látlak!
- Magam is, Ferenc pápa. Köszönjük szépen, hogy csatlakozott hozzánk. Hogy van?
- Egy új problémakör közepén. Beragadtam ide.
- Láttuk a képeket a teljesen üres Szent Péter térről. Egészen félelmetes!
- Egy sivataggá vált, egy sivataggá.
- Ön is el van zárva?
- Igen is, meg nem is. Vigyázok magamra, csoportokat nem fogadok, csak magánkihallgatásaim vannak. Óránként, fél óránként az előre megbeszéltekkel. Továbbra is rendesen dolgozom.
- Bocsássa meg az öltözékemet, de ezt hordom itthon, mivel nekem is itthon kellett maradnom. Ön nem szokott kényelmesebb ruhát felvenni otthon?
- Igen, ez igaz. Kényelmesebb ruhát veszek itthon, amikor pihenek.
- Amikor legutóbb találkoztunk, azt mondtam Önnek, hogy az interjú után be akarom fejezni a műsoromat, nem hazudtam, idén a börtönökről készítettem sorozatot. Most pedig mindnyájunkat bezártak.
- Igen, bezártak minket. Érdekes, hogy a nagypénteki keresztút megírására idén a padovai börtön fogvatartottjait kértem fel, s ők nagy lelkesedéssel el is készítették. Sokat foglalkoztat a börtönök problémája, mindig nyitva kell tartanunk egy ablakot.
- Ezeket a napokat sok ember rosszul éli meg, különösen azok, akik elveszítették szeretteiket. Mit mondana nekik?
Az utolsó dolog lenne, hogy mondanék valamit. Amit tennék, hogy megpróbálnám éreztetni velük, hogy mellettük állok.
Ma a gesztusok nyelve fontosabbá vált, mint a szavaké. Nyilván mondanék is valamit, ám a közelség, a gesztusok, a részvét kinyilvánítása...
- Sokan pedig nagy félelemmel élik meg ezt a helyzetet. Törékeny családok, bizonytalan munkavállalók, menekültek, kizsákmányolt nők. Milyen üzenetet küldene nekik?
- Úgy hiszem, egy olyan dráma ez, mely ha nem is földalatti, de rejtve marad társadalmaink szeme előtt, amelyek néha képmutatóak, néha pedig megfeledkeznek minderről. Nem veszik észre, engedd meg a kifejezést, hogy ez már az alvilág - gondolok itt Dosztojevszkijre és a Feljegyzések az egérlyukból című művére [a spanyol címe Feljegyzések a föld alól - a ford.] - ez az emberiség alvilága. Néhány napja egy rendőr jó szándékkal odament egy emberhez, s azt mondta neki: ,,Uram, menjen haza, nem maradhat az utcán." Erre az ember így válaszolt neki: ,,Nincsen otthonom, én az utcán élek." Próbáljunk azok mellé állni, akiket csak elképzelve ismerünk: a hajléktalanok, az emberek, akiket kihasználnak, a kizsákmányolt nők szomorú világa, amely nem más, mint [ember]kereskedelem. Ez közelebb hoz azokhoz, akiknek nagyon kevés a reményük, hiszen nem tudnak senkire sem támaszkodni. Nagyon szomorú, hogy ez így van, de legalább észrevesszük, hogy ezek az emberek is léteznek.
- Számos vállalat, akár nagyvállalat is ebben a helyzetben sok munkavállalót bocsát el. Mit tehet egy olyan rendszer, mint a kapitalizmus egy ilyen helyzetben?
- A konkrét megoldásokat minden egyes cégnek magának kell meghoznia az adott helyzetben. Azonban magának a cégnek a megmentése így nem lehet megoldás.
Ha a vállalat kirúg embereket azért, hogy megmentse magát, az nem megoldás. Ebben a helyzetben nem elbocsátani, hanem támogatni kell a munkavállalókat, s éreztetni velük, hogy ez egy szolidáris társadalom.

Ezek nagy gesztusok, melyekre most szükség lenne.
- Amikor ezt mondja, így válaszolhatnak: ,,Ön pedig egyáltalán nem egy multinacionális vállalat igazgatója, sem egy vállalat vezetője; Ön nem tudhatja, milyen nehézségeken megyünk keresztül, amikor a termelés leáll."
- Igen, lehet, hogy ezeket a nehézségeket nem ismerem, de ismerem azokat a nehézségeket, amelyekkel a munkavállalók, az alkalmazottak szembesülnek, akiket el akarsz bocsátani. Nem mondom, hogy ez jobb a járványnál. Nem, sajnos most minden rossz. Azonban vannak tényezők, s felelősséget kell vállalni ezekért.

További részlet Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: fogvatartottjait, dosztojevszkijre, multinacionális, munkavállalókat, megbeszéltekkel, kinyilvánítása, válaszolhatnak, megfeledkeznek, munkavállalót, lelkesedéssel, társadalmaink, alkalmazottak, munkavállalók, elveszítették, kizsákmányolt, hajléktalanok, mindnyájunkat, megoldásokat, szentatyával, nehézségeket, kényelmesebb, nehézségeken, szeretteiket, csatlakozott, találkoztunk, feljegyzések, szembesülnek, tévériporter, megpróbálnám, kereskedelem, tévécsatorna, nagyvállalat, észrevesszük, foglalkoztat, felelősséget, kapcsolatban, skype-os interjút, teljesen üres, sivataggá vált, előre megbeszéltekkel, interjú után, börtönökről készítettem, nagypénteki keresztút, padovai börtön, börtönök problémája, utolsó dolog, gesztusok nyelve, olyan dráma, alvilág –, egérlyukból című, spanyol címe, föld alól, Jordi Évole, Szent Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png nő  Szívem  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 20  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Png ház  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Albert Einstein gondolata  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png telefon  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Kaffka_Margit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png kislány  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Szívem  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  Png férfi  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png kislány  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Png kutya  Garai Gábor - Takarítás  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  s immár én is felragyogva, ért...  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
skype-os interjút, teljesen üres, sivataggá vált, előre megbeszéltekkel, interjú után, börtönökről készítettem, nagypénteki keresztút, padovai börtön, börtönök problémája, utolsó dolog, gesztusok nyelve, olyan dráma, alvilág &#8211, egérlyukból című, spanyol címe, föld alól, emberiség alvilága, utcán élek, olyan rendszer, ilyen helyzetben, konkrét megoldásokat, adott helyzetben, vállalat kirúg, szolidáris társadalom, multinacionális vállalat, vállalat vezetője, termelés leáll, alkalmazottak szembesülnek, fogvatartottjait, dosztojevszkijre, multinacionális, munkavállalókat, megbeszéltekkel, kinyilvánítása, válaszolhatnak, megfeledkeznek, munkavállalót, lelkesedéssel, társadalmaink, alkalmazottak, munkavállalók, elveszítették, kizsákmányolt, hajléktalanok, mindnyájunkat, megoldásokat, szentatyával, nehézségeket, kényelmesebb, nehézségeken, szeretteiket, csatlakozott, találkoztunk, feljegyzések, szembesülnek, tévériporter, megpróbálnám, kereskedelem, tévécsatorna, nagyvállalat, észrevesszük, foglalkoztat, felelősséget, kapcsolatban, kihasználnak, kapitalizmus, bizonytalan, problémakör, elbocsátani, öltözékemet, támaszkodni, egérlyukból, koronavírus, képmutatóak, börtönökről, készítették, csoportokat, nagypénteki, készítettem, szolidáris, egyáltalán, társadalom, szándékkal, helyzetben, elképzelve, problémája, fontosabbá, megírására, próbáljunk, megmentése, félelemmel, menekültek, kifejezést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6257
  • e Hét: 41243
  • e Hónap: 74397
  • e Év: 308144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.